نمونه رای ابطال حکم کمیسیون ماده 77

در شاخه : مجموعه مقررات و آرای مربوط کمیسیون ماده77 شهرداری - نمونه آرای دیوان عدالت اداری در مورد کمیسیون ماده 77


وکیل متخصص کمیسیون ماده 77-09125253824-کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری-وکیل تخصصی عوارض-وکیل برای ابطال عوارض-وکیل شکایت از عوارض-وکیل لغو عوارض شهرداری-وکیل امور شهرداری-وکیل امور عوارض شهرداری-وکیل ماهر در شهرداری-وکیل ماهر تهران- وکیل تخصصی ماده 100-وکیل دعاوی ماده صد- کمیسیون ماده 100 شهرداری-کمیسیون ماده 100- نمونه رای-نمونه رای-وظیفه کمیسیون ماده ۱۰۰- وظیفه کمیسیون ماده 77-کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری تهران

نمونه رای ابطال حکم کمیسیون ماده 77

اساساً مرجع اعتراض به مطالبات شهرداری در خصوص عوارض شهرداری کمیسیون ماده 77 شهرداری می‌باشد.

منشاء و مبنای مطالبه عوارض توسط شهرداری مصوبات شورای اسلامی هر شهر می‌باشد.

تفاوتی ندارد مبنا و منشاء عوارض مربوط به عوارض صدور پروانه ساخت یا تمدید آن باشد یا حتی عوارض مربوط به ابقاء تخلفات ساختمانی بعد از صدور رای در کمیسیون ماده 100. 

البته عوارض و بهای خدمات می بایست بر اساس قانون هر ساله به تایید وزارت کشور رسیده و تا پانزدهم بهمن ماه همان سال منتشر گردد. 

هر فردی که قصد اخذ پروانه ساختمانی را دارد می‌بایست بعد از جری تشریفات مقرر قانونی نسبت به پرداخت عوارض اقدام نماید و چنانچه در مورد مبلغ و میزان آن با شهرداری دارای اختلاف بوده باز هم بایستی موضوع در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری مطرح گردد. 

اما مهم‌ترین عارضه اختلاف فی مابین مودی و شهرداری در مورد عوارض بعد از ابقاء در کمیسیون ماده 77 می‌باشد.

شهرداری بر اساس ماده 32 آیین نامه مالی شهرداری موظف به صدور پیش آگهی برای مطالبه عوارض بوده و بر اساس پیش آگهی صادره مکلف است منشاء و نحوه محاسبه عوارض و همینطور مصوبات شورای شهر را در آن قید و سپس مهلت مناسبی که معمولاً یک هفته می‌باشد را تعیین، تا مودی امکان اعتراض نسبت به آن را داشته باشد. 

بعد از صدور پیش آگهی مودی حق دارد موضوع خود را در کمیسیون ماده 77 مطرح نماید.رای کمیسیون ماده 77 ظرف 3 ماه بعد از ابلاغ قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می‌باشد. 

چند نکته مهم در مورد عوارض به نرخ روز بایستی دانسته شود

اول اینکه-بعد از مطالبه شهرداری از طریق پیش آگهی امکان به روز رسانی عوارض برای شهرداری وجود ندارد و شهرداری صرفاً حق مطالبه همان مقدار عوارض مندرج در پیش آگهی را خواهد داشت حتی اگر مودی آن را پرداخت ننموده باشد.

دوم اینکه-عوارض مورد مطالبه شهرداری در بسیاری از اوقات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال شده از جمله آنها عوارض تغییر کاربری و یا حذف و کسر پارکینگ و.... می‌باشد بنابراین مناسب است قبل از تدارک دفاع از ابطال یا عدم آن در هیات عمومی مطلع گردید.

سوم اینکه-برخلاف جرائم مندرج در کمیسیون ماده 100 شهرداری که بر اساس آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری که اساس زمان ساخت محاسبه می‌گردد در مورد عوارض شهرداری چنین مقرره‌ای وجود ندارد و تقریباً تمامی قوانین و مقررات متفق القول حکایت از این دارد که عوارض بایستی به نرخ روز پرداخت گردد. 

سوم اینکه-در مورد تمدید پروانه ساختمانی در ماده 29 قانون نوسازی عمران نحوه محاسبه تمدید پروانه ساختمانی آمده و شهرداری نمی‌تواند مبلغی مازاد بر آن را از شهروندان مطالبه نماید.

چهارم اینکه-نظر به اینکه جرائم کمیسیون ماده 100 بر اساس آرای متعدد هیات عمومی دیوان عدالت اداری در زمره مجازات متخلف محسوب می‌گردد بنابراین اخذ عوارض همزمان با جرائم کمیسیون ماده 100 در هیات عمومی دیوان عدالت اداری تائید شده است و اخذ همزمان جریمه کمیسیون ماده 100 شهرداری و عوارض به طور همزمان وجود دارد.

فراموش نگردد که در صورتی که مودی به هر دلیلی و به ناچار با شهرداری و قبل از اعتراض در کمیسیون ماده 77 یا دیوان عدالت اداری در جهت پرداخت عوارض به صورت نقدی یا نسیه یا اقساط توافق نماید بر اساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری

به شماره«« رای شماره 742هیات عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع: صلاحیت کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری محدود و منحصر به رسیدگی به اختلافات مربوط به عوارض غیروصولی نبوده و ناظر به هرگونه اختلاف بین مودی و شهرداری در خصوص عوارض و بهای خدمات اعم از عوارض و بهای خدمات پرداخت شده یا پرداخت نشده است و صرف پرداخت عوارض و بهای خدمات مانعی جهت بررسی ادله مودی و رسیدگی به اعتراض او نخواهد بود.»»

مانع از امکان مراجعه مودی به کمیسیون ماده 77 یا دیوان عدالت اداری جهت رسیدگی به عوارض مورد اعتراض وجود ندارد

رای هیات عمومی

الف. تعارض در آراء محرز است.

ب. براساس ماده 77 قانون شهرداری (اصلاحی مصوب 1391/5/1)، رفع هرگونه اختلاف بین مودی و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن برعهده کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت کشور، وزارت دادگستری و شورای اسلامی شهر است و با توجه به استفاده از عبارت "هرگونه اختلاف بین مودی و شهرداری" در ماده مذکور، صلاحیت کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری محدود و منحصر به رسیدگی به اختلافات مربوط به عـوارض غیروصـولی نبوده و ناظـر به هرگونه اختلاف بین مودی و شهرداری درخصوص عوارض و بهای خدمات اعم از عوارض و بهای خدمات پرداخت شده یا پرداخت نشده است و صرف پرداخت عوارض و بهای خدمات مانعی جهت بررسی ادله مودی و رسیدگی به اعتراض او نخواهد بود. بنا به مراتب فوق، رای شماره 9909970955701323ـ 1399/4/18 شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری که برمبنای این استدلال صادر شده، صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رای به استناد بند 2 ماده 12 و ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری در موارد مشابه لازم الاتباع است.

رئیس هیات عمومی دیوان عدالت اداری ـ حکمتعلی مظفری

با توجه نکته آخر اینکه: با توجه به اینکه عوارض مطلبی تخصصی و در حوزه شهرسازی است مناسب است از خدمات وکیل متخصص در امور عوارض و شهرداری جهت تدارک دفاع و اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 و حضور در جلسه کمیسیون ماده 77 بهره ببرید.به تفکیک صلاحیت کمیسیون ماده 100 شهرداری و کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به ترتیب هر کدام در موضوع جریمه تخلفات ساختمانی و عوارض  ناشی از تخلفات ساختمانی که هر کدام مرجع رسیدگی جداگانه خود را داشته  و مستند رسیدگی کمیسیون ماده 100 شهرداری ،ماده 100 قانون شهرداری و تبصره های آن بوده در حالی که مستند مطالبه عوارض توسط شهرداری از مالکین،مصوبه شورای شهر می باشد  که البته هر  هر دو در  مطالبه میزان مبلغ ارزش معاملاتی ساختمان ملاک است لذا ورود کمیسیون ماده 77 در موضوع جریمه کمیسیون ماده 100 و الحاق مبلغ جریمه به عوارض مورد رسیدگی فاقد مبنای قانونی است.

در زیر یک نمونه از آرای شعب دیوان عدالت اداری در این خصوص تقدیم می گردد.

شماره دادنامه : 9109970903301842

مورخ 1391/10/10

رای دیوان

در خصوص شکایت خانم (س.م) با وکالت آقای(الف.الف.ی) به طرفیت شهرداری مراغه مبنی بر اعتراض به رای شماره مورخ کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری با توجه به مفاد دادخواست تقدیمی و مدارک پیوست و عدم وصول لایحه دفاعیه از ناحیه شهرداری مشتکی عنه و نظر به اینکه کمیسیون ماده 77 صرفاً صلاحیت رسیدگی به اختلاف فی مابین مودی و شهرداری نسبت به عوارض معینه را دارد و ورود مرجع مذکور در موضوع جریمه کمیسیون ماده صد و الحاق مبلغ جریمه به عوارض مورد رسیدگی در کمیسیون ماده 77 فاقد محمل قانونی می باشد لذا شکایت مطروحه از این حیث وارد تشخیص و به استناد مواد 7 و 13 قانون دیوان عدالت اداری و ماده 22 همان قانون حکم به نقض رای مورد اعتراض و رسیدگی مجدد در کمیسیون هم عرض صادر و اعلام می گردد رای صادره قطعی است.

دادرس شعبه 33 دیوان عدالت اداری_ مستشار شعبه

معروفی _گودرزی

این مطلب کاربردی را از دست ندهید : نمونه رای پایانکار قبل از پرداخت عوارض شهرداری

نمونه آراء بیشتر برای کمیسیون ماده 77 شهرداری اینجا کلیک کنید

کریمی وکیل دعاوی دیوان عدالت اداری و شهرداری- 09194504079

این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید : چگونه عوارض شهرداری را تقسیط کنیم؟


نحوه تقسیط عوارض شهرداری-09125253824 - نمونه نامه اعتراض به عوارض شهرداری - نمونه لایحه کمیسیون ماده 77
بهترین وکیل امور شهرداری-09125253824,ما بهترین و جدیدترین قوانین و روشهای کمک به شما در دعاوی اتان را می دانیم کافی است یک بار امتحان کنید و به ما تماس بگیرید

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها