نمونه نامه اعتراض به عوارض شهرداری

در شاخه : مجموعه مقررات و آرای مربوط کمیسیون ماده77 شهرداری - مجموعه مقررات مربوط به عوارض ساختمانی


نحوه تقسیط عوارض شهرداری-نمونه نامه اعتراض به عوارض شهرداری-نمونه لایحه کمیسیون ماده 77-عوارض نوسازی زمین خالی-نمونه دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 77-نمونه رای کمیسیون ماده 77- محاسبه عوارض تخلف ساختمانی بر مبنای سال وقوع تخلف-وکیل شهرداری در تهران-وکیل شهرداری در رشت-بهترین وکیل شهرداری شیراز-وکیل جهت شهرداری لارستان

نمونه نامه اعتراض به عوارض شهرداری

اساساً مرجع اعتراض به عوارض شهرداری کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری است اما تا آن زمان و تا زمان رسیدگی این کمیسیون عوارض شما همانند دستگاه سکه انداز به روز حساب می‌شود برای جلوگیری از این اتفاق ناگوار بهتر است در صورتی که شهرداری از درخواست رسیدگی به اعتراض نسبت به عوارض شما در کمیسیون ماده  77 و ارجاع به این کمیسیون استنکاف می‌نماید و به جهت اینکه اثبات نمایید که شما بارها به شهرداری مراجعه کردید جهت پرداخت یا تقسیط عوارض و شهرداری به آن وقعی ننهاده  زیرا که ارزش معاملاتی هر ساله چندین برابر می‌شود بنابراین بهتر است یک اظهارنامه به طرفیت شهرداری یا یک نامه ثبت دبیرخانه شهرداری بنمایید تا هم بر اساس قانون جدید دیوان عدالت اداری قبل از شکایت از شهرداری بابت عدم ارجاع به کمیسیون ماده 77 به تکالیف مقرر در این قانون عمل نموده باشید هم اینکه در فرض ارجاع اعتراض شما توسط شهرداری به کمیسیون ماده 77 این کمیسیون در خصوص نرخ عوارض شما در زمان اعتراض یا پیش آگهی  محاسبه و تعیین تکلیف نماید.

معمولاً بهترین اعتراض به عوارض شهرداری در مورد عوارضی است که قبلاً هیات عمومی دیوان عدالت اداری بارها و بارها در خصوص ابطال آن تعیین تکلیف نموده از جمله عوارض حذف یا کسر پارکینگ و یا حتی عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری بدون  وجود مصوبه شورای شهر یا کمیسیون ماده 5.

بنابراین ضرورت دارد قبل از طرح اعتراض یا شکایت نسبت به عوارض مورد مطالبه به شهرداری و تطبیق آن با پیش آگهی در فرض صدور پیش آگهی بررسی لازم را نموده تا چنانچه شهرداری در مورد عوارض به تکلیف مقرر در آئین نامه مالی شهرداری بابت صدور پیش آگهی عمل ننموده یا عوارضی را مطالبه نموده که شهرداری بابت آن مصوبه شورای شهر ندارد بر اساس مصوبه‌ای که ابطال شده عوارض مطالبه می‌کند در کمیسیون ماده 77 اقدام نمایید.

هیات عمومی در تصمیمی، مصوبه شورای شهر کرج را نه به دلایل ماهوی بلکه صرفا بدلیل عدم ابلاغ به فرمانداری به شرح ذیل ابطال نموده است. برای مثال می توان به رای 1185 مورخ 95/11/5 هیات عمومی دیوان عدالت اداری اشاره کرد: "مطابق ماده 80 اصلاحی قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال 1392 مصوبات کلیه شوراها در صورتی که پس از دو هفته از تاریخ ابلاغ مورد اعتراض قرار نگیرد، لازم الاجرا است و به موجب تبصره 1 ذیل این ماده مرجع اعتراض نسبت به مصوبات شوراهای اسلامی شهر و شهرستان، فرماندار یا شورای اسلامی استان می باشد. نظر به اینکه مصوبه مورد شکایت در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر کرج مورخ 1389/2/15 مطابق مقررات قانونی فوق الذکر به فرمانداری کرج ابلاغ نشده است بنابراین مصوبه مذکور خلاف قانون تشخیص می شود و به استناد بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال میشود.»برگرفته از جهات ابطال عوارض شوراهای اسلامی در دیوان عدالت اداری-پووهشگاه قوه قضاییه

اما به هر حال به جهت آشنایی به نحوه اعتراض به عوارض شهرداری چه در کمیسیون ماده 77 شهرداری و چه در دیوان عدالت اداری به طور نمونه شکوائیه ای ذیلاً تقدیم می‌گردد تا با استفاده از آن اطلاعات کلی و اجمالی نسبت به نحوه تنظیم شکایت نسبت به عوارض در این مراجع جهت بهره‌برداری تقدیم می‌گردد:

ریاست محترم....

احتراماً اینجانب شاکی فوق الذکر دارای پرونده شهرسازی..... معترض به عوارض مورد مطالبه شهرداری طی فرم عوارض شماره...../ پیش آگهی شماره...... مورخ.... در مهلت قانونی می‌باشم.

اولاً-اینکه برابر قانون، شهرداری موظف است پیش از مطالبه عوارض از اینجانب نسبت به صدور فرم پیش آگهی مطابق آیین نامه مالی شهرداری اقدام نموده و برابر این فرم نسبت به اعلام منشاء قانونی مطالبه آن ، نحوه محاسبه و مهلت اعتراض به آن اقدام نماید که در مانحن فیه شهرداری به تکلیف مقرر در قانون جهت صدور پیش آگهی اقدامی ننموده است.

ثانیاً - نظر به اینکه شهرداری تا پیش از صدور پیش آگهی و انقضای مهلت اعتراض در آن و یا در فرض اعتراض مودی به عوارض در کمیسیون ماده 77 شهرداری حق صدور اجراییه و مطالبه مبلغ مورد عوارض را ندارد و اقدامات شهرداری در نصب نیوجرسی یا پلمپ محل، جهت مطالبه عوارض قطعیت نیافته فاقد وجاهت قانونی بوده و درخور تائید نمی‌باشد.

ثالثاً-از آنجا که بر خلاف ضمانت اجرای مقرر در تبصره ماده 100 قانون شهرداری در باب عدم پرداخت جریمه، چنین ضمانت اجرایی برای شهرداری جهت تخریب ملک بابت عدم پرداخت عوارض وجود نداشته و صرفاً شهرداری مجاز است (در فرض قطعیت عوارض) تشریفات مقرر قانونی جهت وصول آن از جمله توقیف اموال را طی نماید لذا اقدامات شهرداری در نصب نیوجرسی محل کسب اینجانب فاقد وجاهت قانونی می‌باشد.

رابعا-نظر به اینکه مبلغ.... ریال با عنوان عوارض توسط شهرداری در بند.... فرم پیش آگهی عوارض قبلاً توسط هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال گردیده و در نتیجه موجبی جهت وصول آن وجود ندارد لذا اقدام شهرداری در مطالبه وجوه ناشی از آن از مصادیق دارا شدن بلاجهت می‌باشد.

خامسا-نظر به اینکه پیش آگهی عوارض در سال....و تاریخ.... توسط شهرداری صادر ولیکن از آن زمان تاکنون شهرداری نسبت به مطالبه عوارض به طرق مقتضی و قانونی و یا طرح در کمیسیون ماده 77 اقدامی ننموده ولیکن اخیراً شهرداری با صدور فرم عوارض جدید مبالغی را با عنوان عوارض به نرخ روز علاوه بر مبالغ قبلی از اینجانب مطالبه نموده که با توجه به صدور فرم پیش آگهی عوارض توسط شهرداری و عدم مطالبه عوارض در موعد مقرر عمل ایشان از مصادیق قاعده اقدام و ضرر به خود می‌باشد لذا مطالبه عوارض به نرخ روز توسط شهرداری نیز به هیچ وجه دارای وجاهت قانونی نمی‌باشد.

با توجه به تخصصی بودن امر عوارض شهرداری و اینکه در بسیاری از موارد عوارض‌های مورد مطالبه شهرداری به طرق قانونی ابطال گردیده و یا اینکه در نحوه محاسبه آن شهرداری در بسیاری از اوقات دچار اشتباه شده یا مطالبه آن خارج از وظایف قانونی وی بوده ضروری است با استفاده از تجربیات وکیل متخصص در امور عوارض شهرداری و مشورت با وی و پیش از طرح دعوی در دیوان عدالت اداری یا کمیسیون ماده 77 در باب عوارض موضوع خود را مطرح کنید تا چنانچه دعوی شما دارای نقایص قانونی بود ابتدا نقایص برطرف و سپس طرح دعوی گردد لازم به ذکر است تا پیش از اعتراض به عوارض در کمیسیون ماده 77 و صدور رای در این مرجع موضوع عوارض در دیوان عدالت اداری قابل رسیدگی نمی‌باشد اما برخی از قضات نیز عقیده بر این دارند که چنانچه مودی در مهلت قانونی به پیش آگهی شهرداری اعتراضی ننموده باز هم در این فرض باز هم پیش آگهی قابل اعتراض با عنوان اعتراض به پیش آگهی در دیوان عدالت اداری خواهد بود اما به هر حال اگر همین پیش آگهی یا عوارض قطعیت یافته، توسط دفاتر اسناد رسمی منجر به صدور اجراییه گردد مودی نمی‌تواند در دیوان نسبت به تقاضای صدور حکم ابطال اجراییه نماید تا زمانی که منشاء صدور اجرایه ابطال نگردد یعنی اگر اجراییه بر مبنای رای کمیسیون ماده 77 باشد دعوی ابطال اجرایه تا زمان ابطال رای کمیسیون ماده 77 در دیوان عدالت اداری قابل استماع نمی‌باشد شما می‌توانید با استفاده از تجربیات آقای محمدرضا کریمی وکیل متخصص ماده 77 نسبت به عوارض خود در کمیسیون ماده 77 یا دیوان عدالت اداری اعتراض نمائید.

اما فراموش نگردد دعوی تقسیط عوارض و رسیدگی به آن در صلاحیت دیوان عدالت اداری نیست و مرجع تقسیط عوارض بر اساس قانون و آیین نامه مالی شهرداری خود کمیسیون ماده 77 شهرداری است و نه  شهرداری و کمیسیون ماده 77 مجاز است با رعایت شرایط مالی و نوع عوارض و میزان آن به میزان حداکثر تا 36 قسط با بهره معادل 2 درصد در ماه و حداکثر 24 در سال نسبت به تقسیط عوارض با درخواست مودی اقدام نماید

این مطلب کاربردی را از دست ندهید : نحوه محاسبه عوارض به نرخ روز یا زمان تخلف

این مطلب کاربردی را هم بخوانید : نمونه شکایت از شهرداری بابت چاله


نحوه تقسیط عوارض شهرداری-09125253824 - نمونه نامه اعتراض به عوارض شهرداری - نمونه لایحه کمیسیون ماده 77
بهترین وکیل شهرداری شیراز,

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها