بهترین وکیل کمیسیون ماده 77 شهرداری تهران-09125253824
در شاخه : مجموعه مقررات و آرای مربوط کمیسیون ماده77 شهرداری - مجموعه مقررات مربوط به عوارض ساختمانی
بهترین وکیل کمیسیون ماده 77 شهرداری تهران-09125253824
بر اساس ماده 77 قانون شهرداری مرجع اعتراض به عوارض شهرداری و همینطور مرجع حل اختلاف بین مودی و شهرداری کمیسیون ماده 77 شهرداری می باشد
بر این اساس این قانون: «رفع هر گونه اختلاف بین مودی و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان های وابسته به آن، به کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت کشور و دادگستری و انجمن شهر ارجاع میشود و تصمیم کمیسیون مزبور قطعی است.
بنابراین بر اساس قانون مزبور رای کمیسیون ماده 77 تک مرحلهای بوده و برخلاف رای کمیسیون ماده 100 که دارای دو مرحله بدوی و تجدید نظر میباشد تنها در یک مرحله رسیدگی میشود و سپس بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری میباشد.
شما بایستی در خصوص عوارض و نحوه اعتراض به آن، چند نکته مهم را در نظر بگیرید
اولاً-عوارض بعد از جریمه کمیسیون ماده 100 بر اساس آراء متعدد هیات عمومی دیوان عدالت اداری و دستورالعمل انتظام بخشی به آرای کمیسیون ماده 100 و همینطور قانون درآمد پایدار هزینههای شهرداری و دهیاریها درست و قانونی است.
ثانیا-با صرف نظر از نفس عوارض موضوع اعتراض شما به عوارض معمولاً به نوع عوارض و میزان آن باید باشد بنابراین تمرکز دفاعیه با عنوان عدم امکان اخذ عوارض توسط شهرداری صرفاً موجب طولانی شدن دفاع شما و عدم توجه قضات به آن میباشد.
ثالثاً-بسیاری از عوارض و انواع آن در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال گردیده از جمله عوارض حذف، کسر و عدم تامین پارکینگ ، عوارض تغییر کاربری و امثالهم.
رابعاً-شهرداری میبایست برای مطالبه عوارض خویش، فرمی به نام پیش آگهی صادر نماید و بر اساس آن فرم که منطبق با آیین نامه مالی شهرداریها نیز میبایست باشد نوع عوارض ، منشا آن ، مبلغ و نحوه محاسبه و مهلت اعتراض به آن میبایست مشخص گردد.
خامسا- با توجه به مهلت مندرج در فرم پیش آگهی عوارض شما مجاز به اعتراض به آن فرم پیش آگهی در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری میباشید.
سادسا-در رسیدگی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری شما میتوانید از این کمیسیون تقاضای ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری جهت بررسی موضوع عوارض و نحوه محاسبه و میزان آن را نمایید علاوه بر آن شما میتوانید قبل از طرح دعوی یا همزمان با طرح شکایت در این کمیسیون با اخذ تامین دلیل از مرجع مربوطه یا نظر کارشناس از کانون کارشناسان قبلاً به صورت مستدل و مستند موضوع اعتراض خود را به کمیسیون ماده 77 ارائه نمایید.
((معمولا کمیسیون ماده 77 جلسه رسیدگی تشکیل و به موضوع با حضور شما رسیدگی خواهد نمود و برای جلوگیری از عدم دعوت شما، در دفاعیه حتماً تقاضای تشکیل جلسه با حضور خودتان یا وکیل رسمی دادگستری را بنمائید.))
چون کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به عنوان یک مرجع شبه قضائی محسوب میگردد بنابراین آراء کمیسیون پس از صدور ظرف 3 ماه قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری میباشد
چند نکته همزمان با اعتراض دیوان عدالت اداری را در نظر بگیرید:
نکته اول- اینکه منظور از سه ماه 90 روز میباشد بنابراین در احتساب هر ماه 30 روز محاسبه کنید که جمعاً سه ماه میشود بنابراین 90 روز از تاریخ ابلاغ.
نکته دوم-اینکه در جهت اعتراض در دیوان عدالت اداری معمولاً دیوان عدالت در مورد عوارض دستور موقت صادر نمینماید مگر اینکه مبلغ عوارض به صورت غیر متعارفی زیاد باشد.
نکته سوم-اینکه عنوان شکایت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری میباشد و اگر مایل به اخذ دستور موقت نیز میباشید بایستی دستور موقت به عنوان یک خواسته مستقل در دادخواست مطرح نمائید.
نکته چهارم-اینکه رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت شکلی میباشد به این صورت که اگر از نظر دیوان رسیدگی در کمیسیون ماده 77 به صورت قانونی و تشریفات آن بر اساس تشریفات مقرر در قانون باشد و نوع و عنوان عوارض مطالبه صحیح و منطبق با قانون توسط شهرداری مطالبه و یا اخذ شده باشد دیوان عدالت اداری رای کمیسیون ماده 77 را تائید مینماید.
نکته پنجم-اینکه در فرض صدور رای به نفع شما دیوان عدالت اداری رای کمیسیون ماده 77 را نقض و جهت رسیدگی مجدد کمیسیون همعرض ارجاع مینماید
و در صورت تائید رای کمیسیون چون رسیدگی در دیوان به این گونه آراء تک مرحلهای است بنابراین رای شما در همین مرحله قطعی میشود.
البته مراحل دیگری نیز وجود دارد که از جمله اعاده دادرسی و ماده 79 که هر کدام طرق فوق العاده جهت رسیدگی دوباره به موضوع اعتراض شما محسوب میگردد
اما نکته مهمی که معمولاً مورد توجه مودی قرار میگیرد نحوه محاسبه عوارض به نرخ روز میباشد که معمولاً با توجه به تورم و ارزش معاملاتی که هر ساله تغییر میکند شهرداری اقدام به مطالبه عوارض به نرخ روز مینماید فراموش نکنید مگر اینکه شهرداری قبلاً فرم پیش آگهی را صادر و نسبت به مطالبه عوارض هیچ اقدامی ننموده که بر اساس قاعده اقدام در این گونه موارد شهرداری خود شده است
به نظر میرسد در این گونه موارد و با توجه به تخصصی بودن عوارض با استفاده از تجربیات و دانش وکیل متخصص امور شهرداری و یا وکیل تخصصی امور عوارض اقدام به طرح دعوی در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری یا دیوان عدالت اداری نمائید.
شما می توانید با استفاده از خدمات آقای محمدرضا کریمی وکیل پایه یک دادگستری با 20 سال سابقه وکالت و دارای تجربه در دعاوی شهرداری از جمله کمیسیون ماده 77 و دیوان عدالت اداری دعوی صحیحتری را در کمیسیون ماده 77 یا دیوان عدالت اداری مطرح نمایید
بر اساس قانون قدیم دیوان دیوان عدالت اداری (مصوب 1392) عملا شهرداریها اجازه اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 در دیوان عدالت اداری را نداشتند و تنها این مودی بود که می توانست به رای کمیسیون ماده 77 و عوارض مورد مطالبه شهرداری در دیوان عدالت اداری با عناوینی همچون اعتراض به نحوه محاسبه یا اعتراض به محاسبه عوارض به نرخ روز و.... اعتراض نماید و شهرداری صرفاً در مقام دفاع از رای صادره کمیسیون ماده 77 برمیآمد اما بر اساس قانون جدید دیوان عدالت اداری مصوب 1402 از جمله تبصره 2 ماده 3 این قانون که اشعار می دارد :
(تبصره 2 ماده 3 قانون دیوان عدالت اداری مصوب :1402 شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از عمومی و خصوصی از آراء و تصمیمات مراجع اختصاصی اداری موضوع بند (2) ماده (10) این قانون مستقیماً در شعب تجدید نظر مطرح و مورد رسیدگی قرار می گیرد رای صادره قطعی است. سایر شکایات و اعتراضات در شعب بدوی رسیدگی میشود پس از لازم الاجرا شدن این قانون پروندههای موجود در شعب بدوی و تجدید نظر مطابق صلاحیت زمان ثبت دادخواست رسیدگی می شود.)
شهرداریها نیز میتوانند از رای کمیسیون ماده 77 در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایند و این موضوع خطر نقض رای کمیسیون ماده 77 که به نفع مودی صادر شده و وی نسبت به آن اعتراضی ندارد را بیشتر میکند.
اصولاً بحث عوارض موضوعی تخصصی است که به نظر من وکیل متخصص کمیسیون ماده 77 شهرداری چنانچه مودی به نحوه محاسبه عوارض شهرداری معترض باشد میتواند با کمک تامین دلیل ماخوذه از شورای حل اختلاف و درخواست محاسبه صحیح عوارض بر اساس ارزش معاملاتی ساختمان مصوب شورای شهر نسبت به اطلاع از چگونگی (درست یا نادرست بودن) آن اقدام نماید و اگر به نفس خود عوارض معترض است در این حالت چون موارد مربوط به عوارض امری تخصصی است که نیازمند هدایت و راهنمائی وکیل متخصص کمیسیون ماده 77 در این مورد میباشد بهتر است از خدمات این گونه وکلاء که در امور عوارض و شهرداری و تخلفات ساختمانی دارای تجربه میباشند استفاده کنید.
بنابراین فراموش نکنید در فرض مطالبه عوارض توسط شهرداری و پرداخت آن توسط مودی بر اساس رای اخیر الصدور هیات عمومی دیوان عدالت اداری امکان طرح دعوی در دیوان عدالت اداری و حتی کمیسیون ماده 77 وجود دارد و صلاحیت کمیسیون ماده 77 منحصراً ناظر به عوارض غیر وصولی نبوده و ناظر به هرگونه اختلاف بین مودی و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات اعم از پرداخت شده و یا نشده میباشد و صرف پرداخت عوارض مانعی جهت بررسی ادله مودی و رسیدگی به اعتراض وی نخواهد بود.
این مطلب کاربردی را از دست ندهید : میزان عوارض شهرداری پیش آمدگی مشرف بر معابر عمومی
این مطلب کاربردی را از دست ندهید : نمونه رای دیوان عدالت بابت تعمیرات ساختمان
بهترین وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری تهران-09125253824 - نحوه تقسیط عوارض شهرداری-09125253824 - اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷
بهترین وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری تهران-09125253824,به روزترین و جدیدترین نمونه آراء و قوانین مقررات مربوط به دیوان عدالت اداری را را از ما بخواهید09125253824
مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی