نحوه پی گیری دعاوی شهرداری در دیوان عدالت اداری
در شاخه : مجموعه مقررات و شکایات علیه شهرداری - مجموعه مقررات در مورد تخلفات شهری
نحوه پی گیری دعاوی شهرداری در دیوان عدالت اداری
امروزه تاثیر همه جانبه شهرداری بر جنبههای مختلف زندگی شهروندان، امکان به وجود آمدن دعاوی شهرداری را به شدت افزایش پیدا میدهد. تا جاییکه درصد قابل توجهی از شکایات ارائه شده به دیوان عدالت اداری کشور مربوط به طرفیت شهرداری بیان میشود.
گاهی دیده شده که به هر دلیلی اقداماتی در خلاف با آیین نامههای اداری و قوانین توسط شهرداری صورت میگیرد؛ در این مواقع شکایت از شهرداری میتواند در رسیدن به حق قانونی موثر باشد. اما مسئله این است که پیگیری دعاوی شهرداری تا حدودی تخصصی خواهد بود و به همین دلیل با حضور وکلای دیوان به عنوان وکیل شکایت از شهرداری میتوان روند انجام پروسه رسیدگی به پرونده را بسیارراحتتر از گذشته کند.
راهنمای جامع دعاوی شهرداری و نحوه پیگیری آنها
شهرداری ارگانی دولتی است که قوانین مربوط به خود را دارد. این قوانین در ارتباط با عملکرد نهادها و افراد مختلف هستند. در نتیجه عوامل مختلفی در شکل گیری شکایات و دعاوی موثر هستند. در مواردی که شهرداری خلاف قوانین عمل کنند یا باعث متضرر شدن شهروندان شود ، میتوانید از این نهاد عمومی به دیوان عدالت اداری و دادگاه کیفری، شکایت کنید.
داشتن وکیل شهرداری باتجربه و متخصص لازم است تا افراد بتواند شکایت شهرداری خود را به درستی پیگیری کنند. اگر در زمینههای متفاوت با شهرداری به مشکل برخوردهاید تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید تا از نحوه پیگیری شکایت از این سازمان در دیوان عدالت اداری و دادگاه عمومی مطلع شوید.
دعاوی شهرداری توسط چه نهادها و ارگانهایی پیگیری میشود؟
معمولا شکایت از شهرداری، موضوع و محور درصد چشمگیری از دعاوی و پروندهها را تشکیل داده که در مراجع قضایی از جمله دیوان عدالت اداری کشور بررسی میشود. با توجه به نوع دعاوی شهرداری، برخی از این شکایات در دیوان عدالت اداری، برخی در دادگاههای حقوقی و بعضی دیگر در دادگاهها و دادسراها پیگیری میگردد. شهرداری نهادی غیردولتی و عمومی است و دعاوی مربوط به آن در مجتمع قضایی کارکنان دولت پیگیری میشود.
شکایات و دعاوی مهم علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری
دعاوی شهرداری باید در سامانه درخواست دیوان عدالت اداری ثبت شود و پیگیری شکایت هم از طریق همین سامانه انجام می شود.
1. شکایت از اعمال و تصمیمات خلاف قانون شهرداری
2. ابطال مصوبات خلاف قانون شهرداری
3. اعتراض به آرا کمیسیون ماده صد شهرداری
4. عدم صدور پروانه ساختمان با وجود فراهم بودن شرایط قانونی
5. ابطال بدون مجوز پروانه های صادر شده از طرف شهرداری
به طورکلی میتوان گفت شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری به دو شکل است:
الف) شکایت از رفتار خلاف قانون مامورین و مدیران شهرداری توسط فرد متضرر که از طریق ثبت دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی در یکی از شعبه های بدوی دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار میگیرد و قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی است.
ب) شکایت برای بطلان مصوبه های خلاف قانون شهرداری توسط هر کدام از شهروندان که نیازمند پرداخت هزینه دادرسی نمی شود و در هیات عمومی دیوان عدالت اداری بررسی می شود.
شکایات و دعاوی مهم علیه شهرداری در دادگاههای حقوقی
از جمله موارد دعاوی شهرداری که در دادگاههای حقوقی به آن رسیدگی میشود به شرح زیر است:
1. ابطال قرارداد منعقد شده با شهرداری.
2. ابطال صلح نامه یا حبهنامه منعقد شده با شهرداری.
3. ممانعت از حق و تصرف عدوانی، دعاوی مزاحمت،
4. دعاوی خلع ید و...
شکایات علیه شهرداری در دادگاه کیفری
از جمله دعاوی شهرداری که در دادگاه کیفری بررسی میشوند:
1. ورود غیر قانونی یا رشوه و تخریب
2. ممانعت از حق تصرف عدوانی
چه مواقعی شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری ارجاع داده میشود؟
در صورتیکه به هر دلیلی آرا صادره از کمیسیونهای شهرداری موجبات خسارت به یکی از طرفین را فراهم کند، دیوان عدالت به عنوان مرجع رسیدگی به رفتار نهادهای مختلف میتواند رسیدگی به پرونده دعاوی شهرداری را بر عهده بگیرد. بیان این نکته خالی از اهمیت نیست، اعمال قوانین از سوی شهرداری اگر با آیین نامههای اساسی مخالف باشد و این عمل ضرری به اشخاص حقیقی و حقوقی وارد کند، دیوان عدالت اداری بهترین مرجع رسیدگی به پرونده شکایت از شهرداری خواهد بود؛ در این صورت به کمک وکلای دیوان میتوانید شکایت از شهرداری را در دیوان عدالت اداری به سرانجام برسانید.
شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری چگونه پیگیری میشود؟
افراد برای شکایت از شهرداری جهت حقوق ضایع شده خود توسط مامورین و مسئولین شهرداری باید به مراجع خاصی مانند دیوان عدالت اداری کشور مراجعه نمایند. دیوان عدالت اداری، درحقیقت سازمانی جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایات درخصوص ادارات دولتی و نهادها است.
طبق ماده 16 برای شروع رسیدگی به شکایت در شعبات دیوان عدالت اداری، شما باید ابتدا دادخواست خود را به زبان فارسی و روی برگه مخصوص دادخواست یادداشت کنید. حال بعد از نوشتن دادخواست خود به آدرس سامانه ساجد مراجعه کرده و آن را جهت پیگیری ثبت کنید.
توجه داشته باشید که جهت ثبت دادخواست در این سامانه، ابتدا باید بهصورت حضوری به دفاترالکترونیک قضایی در سامانه ثنا مراجعه کنید. البته نحوه شکایت از شهرداری بستگی به موضوع شکایت دارد. بهترین کار دریافت راهنمایی از وکیل برای شکایت شهرداری است.
چرا جهت پیگیری دعاوی شهرداری بهتر است وکیل داشته باشیم؟
وکیل دعاوی شهرداری یک فرد متخصص است، که به تمامی قوانین مربوط به شهردای مسلط بوده و میتواند در زمینه تمامی دعاوی مربوط به این حوزه شما را کمک نماید. وکیل شهرداری با حداقل مدرک کارشناسی حقوق، داشتن پرونده وکالت و به واسطه داشتن قرارداد وکالت از سوی موکل، میتواند امور پرونده مرتبط با شهرداری را که در حدود اختیارات اوست انجام دهد.
وی با آگاهی دقیق از مقررات و قوانین خاص شهرداری، کمیسیونها و بخشنامهها آن در پروندههای مختلف که یکی از طرفهای دعاوی شما و دیگری شهرداری است، از حقوق شما دفاع کند. وکیل متخصص شهرداری احتمال موفقیت در دعاوی را بالا برده و باعث میشود رسیدگی به پرونده با سرعت بالاتری انجام پذیرد. اگر در زمینه دعاوی شهرداری، نیازبه مشاوره دارید، با وکیل متخصص آقای کریمیان در تماس باشید. آقای کریمیان وکیل متخصص و با تجربه 19 ساله در زمینه دعاوی مربوط به شهرداریها از جمله کمیسیون ماده 100 و 77 شهرداری، اعتراض به آراء تخریب و نحوه محاسبه جرائم ساختمانی در تخلفات و عوارض، اعتراض به آراء هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و گزینش ادارات و... میتواند شما عزیزان را در این زمینه راهنمایی و کمک کنند.
حیطه وظایف وکیل دعاوی شهرداری
- بررسی و تایید طرحهای هادی و جامع شهرسازی، حریم و محدوده قانونی شهرها بعد از ارائه آن توسط شهرداری
- همکاری با شهرداری با رعایت طرح هادی و جامع جهت تصویب طرح حدود شهر
- نظارت بر اجرای طرح های مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابان ها، میادینف فضای سبز و….بر طبق مقررات موضوعه
- گرفتن دستور موقت از دیوان عدالت اداری مبنی بر توقیف عملیات اجرایی که از کمیسیون های شهرداری صادر شده
- اخذ مجوز پروانه ساختمانی، سند مالکیت، پروانه ساخت
- وصول مطالبات پیمانکاران، مطالبه خسارت، بهای ملک از شهرداری
- دعاوی تصرف عدوانی و خلع ید
- گرفتن پروانه ساختمانی، تغییر کاربری ساختمانی و اراضی
- توانایی مجوز گرفتن از دیوان عالی برای توقیف موقت ساخت یک پروژه
- اعتراض به رایهای صادر شده از طرف دادگاه طبق کمیسیونهای 55 و 77 و 99 و 100 شهرداری
- مراجعه به وکیل متخصص دعاوی شهرداری چه مزیتی دارد؟
از مزایای متعدد مراجعه به وکیل متخصص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وکیل دعاوی شهرداری بر تمام قوانین مربوط به شهرداری و زمین شهری اشراف دارد و با تبصره و پیچیدگیهای حقوقی آشنایی دارد.
- هزینه شما را بسیار پایین میآورد.
- در کوتاه ترین زمان به نتیجه میرسید.
- وقت و انرژیتان در دادگاه ها هدر نمیرود.
- ریسک شکست را پایین میآورد.
· بالا بردن شانس موفقیت در احقاق حقوق تضییع شده شما با ارائه دفاعیات حقوقی مستند
هزینه وکیل دعاوی شهرداری
در صورتیکه با مشکلات شهرداری مواجه و نیازمند راهنمایی و مشاوره وکیل متخصص و کاربلد هستید. اولین سوالی که ذهن شما را مشغول خواهد کرد، در مورد هزینه گرفتن وکیل است. معمولا هزینه وکیل بر اساس تجربه و تخصص فرد وارزش و حساسیت آن و موضوع دعاوی شهرداری شماست. با این حال فراموش نکنید که به دلیل هزینه نباید از استخدام وکیل خودداری کنید.
از آنجایی که دعاوی شهرداری معمولاً ارزش مالی خاص خود را دارند، اگر از طریق یک وکیل دعاوی شهرداری خوب پیگیری کنید، نه تنها می توانید اصل حق خود را دریافت کنید، بلکه می توانید خسارات وارده و سایر زیانها را نیز جبران کنید.
سوالات پرتکرار
1.چگونه درخواست شکایت خود را در دیوان عدالت ثبت کنم؟
جهت ثبت دادخواست در این سامانه، ابتدا باید بهصورت حضوری به دفاترالکترونیک قضایی در سامانه ثنا مراجعه کنید. البته نحوه شکایت از شهرداری بستگی به موضوع شکایت دارد. بهترین کار دریافت راهنمایی از وکیل برای شکایت شهرداری است
2.چه شکایاتی در دادگاه کیفری بررسی و پیگیری میشود؟
ورود غیر قانونی یا رشوه و تخریب- ممانعت از حق تصرف عدوانی
3.برای پیگیری دعاوی شهرداری به چه ارگانی مراجعه کنم؟
دعاوی شهرداری در دیوان عدالت اداری، برخی در دادگاههای حقوقی و بعضی دیگردر دادگاهها و دادسراها پیگیری میگردد.
این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید : نکات مهم قبل از شکایت در دیوان عدالت اداری
نحوه شکایت از شهرداری09125253824 - مرجع شکایت از شهرداری - از شهرداری کجا شکایت کنم
از شهرداری به کجا شکایت کنم,با داشتن سالها تجربه فراوان در امور مربوط به دعاوی دیوان عدالت اداری و دعاوی مربوط به امور شهرداری در خدمت شما هستیم
مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی