بخشنامه اصلاح عنوان شغلی تامین اجتماعی 1403

در شاخه : نمونه آرای دیوان عدالت اداری در مورد مطالبات تامین اجتماعی - مقررات مربوط به تامین اجتماعی


اصلاح عنوان شغلی-وکیل اصلاح عنوان شغلی-وکیل تامین اجتماعی

شاید گفت مهمترین دعوی و یا دغدغه کارگران محترم مشمول قانون تامین اجتماعی و شاغل در کارگاه‌های خصوصی اصلاح عنوان شغلی است بدین شکل که با توجه به مغایرت عنوان فرم لیست بیمه صادره از طرف کارفرما برای سازمان تامین اجتماعی عنوان شغلی وی با آنچه که کارگر با آن اشتغال دارد تفاوت فاحش دارد و با توجه به اینکه در بسیاری از مشاغل می‌توان از مزایای سخت و زیان آور بودن آن شغل بهره جست لذا تغییر عنوان شغل موجب بهره‌مندی کارگر از مزایای مشاغل سخت و زیان آور بوده که از جمله آن بازنشستگی زودتر و محاسبه یک سال سابقه به عنوان یک سال و نیم خواهد بود.

اما با توجه به لیست ارسالی کارفرما،طبعا مرجع حل اختلاف بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی در خصوص اصلاح عنوان شغلی همان هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار می‌باشد. بر اساس رای وحدت رویه شماره مورخ هیات عمومی دیوان عدالت اداری که ذیلا متن آن آورده می‌شود مرجع اصلاح عنوان شغلی این هیاتها می‌باشند.

رای شماره های 1114 و 1115 هیات عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع: اعلام تعارض اصلاح عنوان شغلی در لیست بیمه در صلاحیت هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار می باشد

به هر حال در فرض استنکاف تامین اجتماعی از اجرای رای هیات حل اختلاف، دیوان عدالت اداری می‌تواند با دادخواست شما این سازمان را ملزم به اجرای مفاد رای هیات‌های حل اختلاف نماید نکات مهمی در بخشنامه اصلاح عنوان شغلی سازمان تامین اجتماعی آمده و حکایت از این دارد که:

اولاً-سازمان تامین اجتماعی مکلف به تبعیت از مفاد آرای هیات‌های حل اختلاف اداره کار از باب اصلاح عنوان شغلی شده.

ثانیاً-در فرض اصلاح عنوان شغلی و افزایش حق دستمزد کارگر و تغییر آن ضمن بررسی موضوع نسبت به محاسبه و اخذ مابه التفاوت مبلغ حق بیمه از کارفرما اقدام شود.

ثالثا- در مورد کارگاه فاقد درآمد مقطوع از اتحادیه اصناف و مراجع صنفی میزان دستمزد کارگر استعلام شود. در ذیل متن کامله بخشنامه اصلاح شده مدیر کل تامین اجتماعی جهت بهره‌برداری تقدیم می‌گردد «لازم به یادآوری است همانگونه که فوقا عرض شد در فرض استنکاف تامین اجتماعی ولو با اصلاح بخشنامه در اجرای آرا هیات‌های حل اختلاف بابت اصلاح عنوان شغلی مرجع شکایت از تصمیمات سازمان تامین اجتماعی از بابت عدم اجرای آرای هیاتهای حل اختلاف دیوان عدالت اداری می‌باشد».

طبعاً با صدور حکم اصلاح عنوان شغلی در هیات‌های حل اختلاف موضوع قابل طرح در کمیته‌های بدوی و تجدید نظر استانی جهت احتساب شغل اصلاحی کارگر جهت بهره‌بندی از مزایای سخت و زیان آور بودن آن خواهد بود

اصلاح بند الف بخشنامه اصلاح عناوین شغلی و تعیین دستمزد سوابق ناشی از کمیته‌های احتساب سوابق

اصلاح بند الف بخشنامه اصلاح عناوین شغلی و تعیین دستمزد سوابق ناشی از کمیته‌های احتساب سوابق

(بخشنامه شماره 8047/1403/1000 مورخ 27/09/1403 سازمان تامین اجتماعی) معاون محترم/ مدیر کل محترم ستادی … مدیر کل محترم تامین اجتماعی استان …

در اجرای رای هیات عمومی شماره 1115- 14000997090581114 مورخ 1/4/1400 دیوان عدالت اداری در خصوص صلاحیت مرجع حل اختلاف کار جهت رسیدگی به اختلاف فی‌مابین کارگران و کارفرمایان در درج عناوین شغلی در لیست‌های پرداخت حق بیمه و همچنین اختیار حاصله از رای وحدت رویه شماره 720 مورخ 3/3/1390 هیات عمومی دیوان عالی کشور مبنی بر صلاحیت سازمان در رسیدگی به درخواست بیمه شده جهت الزام کارفرما به انجام تکالیف قانونی و مفاد تبصره (4) ماده (16) قانون جدید دیوان عدالت اداری، توجه واحدهای اجرایی را به نکات ذیل جلب می‌نماید:

1- بیمه‌شده می‌بایست تقاضای خود مبنی بر اصلاح عنوان شغلی یا اجرای آراء صادره از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده (157) قانون کار در این خصوص را مطابق فرم پیوست تکمیل و پس از ثبت آن در دبیرخانه شعبه، به همراه مدارک و مستندات مرتبط به واحد نامنویسی و حساب‌های انفرادی ارائه نماید.

2- واحدهای اجرائی مکلفند درخواست‌ها و آراء مراجع فوق‌الذکر در رابطه با اصلاح عناوین شغلی را حسب درخواست بیمه‌شده و برابر ضوابط و مقررات کمیته‌های احتساب سابقه، موضوع دستور اداری شماره 1640/1400/1000 مورخ 1/3/1400، مطرح و اقدام لازم را در این ارتباط معمول نمایند. ضمناً مفاد بند (30) دستور اداری یادشده در خصوص عدم صلاحیت مراجع حل اختلاف کار در رسیدگی به اختلافات مربوط به عنوان شغلی، از تاریخ صدور رای صدرالذکر لغو می‌گردد.

3- پس از بررسی و تایید موضوع اصلاح عنوان شغلی در کمیته‌های احتساب سابقه، در صورتی که مراتب موجب تغییر در دستمزد شخص گردد، واحدهای وصول حق بیمه در شعب مکلفند با لحاظ مزایای شاغل و مصوبات قانونی افزایش و تغییر دستمزد در کارگاه مورد بررسی و ضمن رعایت جمیع موارد ذیل و مدنظر قرار دادن کلیه اقلام مشمول کسر حق بیمه و وفق ماده 101 قانون تامین اجتماعی، نسبت به محاسبه و اخذ مابه‌التفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شلی از کارفرمای مربوطه اقدام نمایند.:

1/3- بررسی و رعایت تناسب نووع شغل با فعالیت کارگاه و همچنین مبلغ دستمزد پرداختی شغل مندرج در لیست (ضمن بروزرسانی مبلغ پرداختی با احتساب ضریب افزایش سنواتی) با مبلغ دستمزد شغل انتخابی در لیست‌های جاری همان کارگاه و بررسی اشتغال سایر افراد در شغل مورد نظر.

2/3. مدنظر قرار دادن وظیفه عملی کارگر و طرح طبقه بندی مشاغل معتبر و قانونی کارگاه

3/3. رعایت دستمزد مقطوع در کارگاه‌های مشمول دستمزد مقطوع

4/3. استعلام دستمزد از مراجع صنفی مربوطه در خصوص کارگاه‌های فاقد دستمزد مقطوع و طرح طبقه‌بندی مشاغل تبصره: در خصوص مواردی که کارگاه فاقد دستمزد مقطوع و یا طرح طبقه‌بندی مشاغل است، در صورت ارائه اسناد مایل معتبر و متقن از سوی کارگر یا کارفرما، مراتب در احراز و تعیین مبلغ مابه التفاوت مدنظر قرار گیرد.

4- به منظور محاسبه مبلغ مابه التفاوت مورد نظر، لازم است واحدهای وصول حق بیمه ضمن اخذ ریز اطلاعات لیست‌های ارسالی کارفرما از سیستم، نسبت به تعیین دستمزد ماخذ پرداخت حق بیمه همان شغل یا شغل مشابه در کارگاه مورد نظر و محاسبه مبلغ حق بیمه دوره مورد درخواست، با رعایت کلیه موارد بند (3) همین دستورالعمل و بروزرسانی مبلغ حق بیمه پرداختی دوره مربوطه اقدام نمایند.

5- چنانچه مطابق احکام، صورت مزد و حقوق دریافتی یا سایر مستندات متقن، مشخص شود شغل بیمه شده مغایر با رای صادره از هیات های تشخیص و حل اختلاف اداره کار می‌باشد، واحدهای اجرائی می‌بایست موضوع را به متقاضی، مرجع صادرکننده رای و حوزه حقوقی اداره کل ذیربط منعکس و آراء مذکور را در زونکن‌های جداگانه نگهداری نمایند.

6. عناوین شغلی اصلاح شده مطابق این بخشنامه، ملاک عمل در گروه بررسی کننده مشاغل (موضوع بندهای 6-5-6 و 7-5-6 بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی) بوده و قابل تغییر و اعتراض توسط گروه مزبور نمی‌باشد.

7- آراء قطعی صادره از سوی دیوان عدالت اداری در خصوص اصلاح عنوان شغلی لازم‌الاجرا بوده و به محض ابلاغ به سازمان، می‌بایست در فرایند اجرا قرار گیرند. بدیهی است در خصوص آراء مذکور، نیازی به بررسی موضوع در کمیته‌های احتساب سابقه نبوده و صرفاً اقدامات لازم به منظور محاسبه مابه‌التفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح شغل در صورت احراز مطابق بند (3) صورت خواهد پذیرفت.

8- از تاریخ صدور این بخشنامه، وظایف محوله به کمیته‌های احتساب سابقه استانی و معاونت بیمه‌ای در خصوص اصلاح عناوین شغلی، به کمیته‌های متناظر در شعب مربوطه تفویض و اظهارنظر کمیته‌های اخیرالذکر در این خصوص، کافی به مقصود خواهد بود.

9- مدیریت فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال و شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین مکلفند نسبت به طراحی، ساخت و راه اندازی سیستم متمرکز ادعای اشتغال جهت مدیریت و اجرای آراء مراجع حل اختلاف در خصوص شغل و همچنین محاسبه مکانیزه مابه التفاوت حق بیمه ناشی از اصلاح عناوین شغلی اقدام نمایند. ضمناً لازم است تا زمان راه اندازی سیستم مذکور در نرم افزارهای اخذ مجوز ساماندهی و کاربرگ فاقد سیستم مولد (بندهای 35 و 44 دستورالعمل جامع سوابق پرداخت حق بیمه موضوع نامه شماره 8765/99/1000 مورخ 25/9/1399) به نحوی که در زمان ثبت اولیه درخواست، شغل نیز حسب سند مربوطه ثبت و تایید گردد، اصلاحات لازم معمول گردد. این بخشنامه جایگزین بند (الف) بخشنامه 1777/1401/1000 مورخ 18/2/1401 بوده و کلیه اقدامات مرتبط تابع این بخشنامه خواهد بود. مصطفی سالاری- مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی

این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید:  بهترین دفاع برای اتهام فک پلمپ در دادگاه


بهترین وکیل تامین اجتماعی - بهترین وکیل دیوان عدالت - وکیل تامین اجتماعی تهران
بخشنامه اصلاح عنوان شغلی تامین اجتماعی 1403, آقای محمدرضا کریمی وکیل متخصص دیوان عدالت اداری در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری و تامین اجتماعی

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها