مراحل گرفتن پروانه یا شناسنامه ساختمان

در شاخه : مجموعه مقررات و شکایات علیه شهرداری - مقررات مربوط به صدور پروانه ساخت شهرداری


نمونه شکایت از شهرداری به دادستان091252538254-تخلفات شهرداری را به کجا گزارش کنیم-شکایت از شهرداری-نمونه دادخواست مطالبه خسارت از شهرداری

مراحل گرفتن پروانه ساختمان یا شناسنامه ساختمان

1. ابتدا مالک یا وکیل مالک با ارائه مدارکی که شرح آن خواهد آمد درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌کند مدارک مورد نیاز به شرح زیر هستند: _ اصل و کپی سند یا اسناد ملک _ حضور همه مالکین یا وکیل آنها _ کارت شناسایی کارت ملی _ برگه تسویه حساب عوارض نوسازی شهرداری سال های گذشته و سال جاری

2. سپس می بایست به واحد نقشه برداری مراجعه نمود و پس از آن چنانچه مشخص گردید که ملک مورد نظر عرصه در مسیر ندارد جهت اخذ دستور نقشه به واحد طرح تفصیلی مراجعه نمود.

3. پیش و پس از تشکیل پرونده می‌بایست بازدید صورت گیرد در بازدید مواردی مانند ابعاد ملک عرض خیابان بنای موجود موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا تعیین و گزارش می‌شود.

4. دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک مورد نظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقیمانده ملک پس از اصلاحی های مورد نظر شهرداری مساحت پس از اصلاحی تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می شود معمولاً طبق پهنه ای که ملک در آن واقع شده متراژ سند نه متراژ وضع موجود زمین و عرض گذر حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آنها تعیین می گردد.

5. در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادر شده برای ملک طراحی میگردد مهمترین مرحله در مراحل صدور پروانه طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.

6. در صورتی که در واحد کنترل نقشه مغایرتی اعلام نشود یا پس از رفع ایرادات ضوابط عنوان شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری از سوی واحد درآمد و نوسازی عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژ های موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن محاسبه و تعیین می گردد.

7. پس از آن شما پیش نویس پروانه ساختمانی را دریافت خواهید کرد در صورت لزوم ساختمان‌های بیش از پنج طبقه گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و همزمان با تهیه نقشه های سازه برق و مکانیک تهیه و تاییدیه از سازمان نظام مهندسی گرفته می شود همچنین در صورتی که بین دستور نقشه و ضوابط و معماری و شهرسازی و مقررات ملی ساختمان با نقشه های ارائه شده مغایرتی باشد بسته به نوع خطا نقشه به مهندس طراح و یا منطقه صادر کننده دستور تهیه نقشه ارجاع می‌گردد تا کنترل مجدد و رفع خطا صورت گیرد.

8. درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه های سهمیه آنها به انضمام قرارداد فی مابین را به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد به علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی تعهد اخذ تاییدیه نما و نیز از جمله مدارک پیش نویس است که باید صرفا توسط شخص مالک و نه وکیل مالک تهیه شود.

9. مدارک پیش‌نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می باشد: _ نقشه های سازه و تاسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی اصطلاح ن برگه سبز 4 رشته ممهور به مهر مهندسین محاسب ؛ _ قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر ؛ _ برگ تعهد رعایت اصلاحی _ برگه تعهد تائید نما فایل های نقشه های سازه برق و مکانیک _ چک لیست های مرتبط به نظیر مبحث 19 مبحث 6 و بارگذاری زلزله و... _ برگه تعهد مشاور ژنو تکنیک _ برگه تاییدیه گزارش خاک. و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است لازم شود.

10. پس از تایید نقشه های چهار رشته پروسه اخذ تاییدیه های دفتر خدمات الکترونیک طرح تفصیلی و بر و کف رئیس صدور پروانه معاونت شهرسازی و معماری و نهایتاً تاییدیه شهردار به صورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود. ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.

11. نکته آخر اینکه زمان اعتبار پروانه ساختمان 2 سال از تاریخ صدور است که تا دو سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم بر اساس متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد به عنوان یک معیار کلی حدود چهار سال در نظر گرفته میشود ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند در این صورت مراحل ای مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌عنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی میشود و پروانه جدیدی صادر می گردد در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه اضافه بنا داشته باشیم در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می شود در غیر این صورت در کمیسیون ماده 100 مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می شود.برگرفته از کمیسیون های شهرداری-علیرضا میرزائی

این مطلب کاربردی را از دست ندهید : نمونه شکایت از شهرداری به دادستان

برای مطالعه نمونه آراء و مقررات دیگر در امور ساختمان وپروانه ساخت اینجا را کلیک نماءید.

کریمی وکیل دیوان عدالت اداری و دعاوی شهرداری_09184504079

این مطلب هم کاربردی است : شکایت از کارمندان شهرداری


نمونه دادخواست مطالبه خسارت از شهرداری09125253824 - نحوه اخذ مجوز ساخت09125253824 - چگونگی صدور شناسنامه ساختمان
متن شکایت از شهرداری,ما بهترین و جدیدترین قوانین و روشهای کمک به شما در دعاوی اتان را می دانیم کافی است یک بار امتحان کنید و به ما تماس بگیرید

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها