بهترین راه شکایت از رای اشتباه قاضی دیوان عدالت اداری
در شاخه : آیین دادرسی طرح دعوی در دیوان عدالت اداری
بهترین راه شکایت از رای اشتباه قاضی
ماده 75 دیوان عدالت اداری ساز و کاری برای جلوگیری از بروز اشتباه در صدور رای مربوط به پروندههای مختلف توسط قاضی است. در نظام حقوقی هر کشور از جمله کشور ما ایران کیفیت دادرسی و تضمین عدالت در دادرسی بسیار اهمیت دارد. در واقع همه چیز در دستگاه قضائی کشور باید مطابق با قانون پیش برود. از آنجایی که امکان بروز خطاهای احتمالی توسط قضات وجود دارد، این ماده قانونی مورد توجه قرار گرفته است. در حقیقت ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری بر عملکرد قضات نظارت میکند. بر اساس این ماده اگر یک قاضی در صورت صدور حکم اشتباه کند و این اشتباه شناسایی شود، موظف به اصلاح اشتباه خود خواهد بود. در این حالت پرونده مربوطه به هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ارسال میشود تا حکم جدیدی برای پرونده صادر گردد. اگر میخواهید با متن ماده 75 دیوان عدالت اداری آشنا شوید یا نکات مهم مربوط به پروندههای ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری را بدانید، با ما همراه باشید.
ماده 75 دیوان عدالت اداری چیست؟
همان طور که اشاره کردیم ماده 75 دیوان عدالت اداری نوعی ساز و کار یا نوعی تشکیلات قانونی است که به قضات این اجازه را میدهد در صورت بروز اشتباه در رابطه با صدور حکم این حکم را اصلاح کنند. یعنی حتی اگر پس از صدور حکم پرونده بسته شده باشد اما خطا از سوی قاضی صورت گرفته باشد، مجددا باید برای پرونده حکم صادر شود.
به عبارت سادهتر اگر بخواهیم ماده 75 دیوان عدالت اداری را تبیین کنیم، باید اشاره داشته باشیم که اگر یکی از دو قاضی یک پرونده پس از صدور حکم به این نتیجه برسد که حکم اشتباهی را صادر کرده است، میتواند این موضوع را به رئیس دیوان عدالت اداری کشور اطلاع دهد. پس از آن پروندهای که حکم اشتباهی برای آن صادر شده است، مورد بررسی مجدد قرار میگیرد.
این ماده به شما اطمینان میدهد که اگر یک قاضی در روند بررسی و صدور حکم پرونده دچار اشتباه شود، اشتباه وی جبران پذیر است. یعنی اشتباه و خطای قاضی هیچ خللی در روال پیشبرد پروندههای حقوقی ایجاد نمیکند. در این موارد قاضی اگر به اشتباه خود پی برد، باید سریعا به رئیس دیوان اطلاع دهد تا پرونده مطابق با ماده 75 دیوان عدالت اداری به هئیت عمومی دیوان صادر گردد.
شما برای تشخیص حکم صحیح یا غلط نیازمند خدمات وکلای خبرهای همچون وکیل شهرداری آقای کریمی خواهید بود. زیرا وکیل با دانش حقوقی بالای خود به تشخیص سریع اشتباهات و خطاهای قضات میپردازد. در غیر این صورت احتمال بروز خطا در صدور حکم و عدم پی بردن به این خطا وجود دارد!
متن ماده 75 دیوان عدالت اداری
قانون دیوان عدالت اداری مواد مختلفی دارد که هر یک به تبیین مقررات اجرایی خاصی پرداختهاند. در این میان ماده 75 این بانون به بررسی خطای قضات پرداخته است. برای آشنایی بهتر با این ماده بهتر است متن آن را نیز بخوانید. متن ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری به شرح زیر است:
«در شرایطی که دست کم یک قاضی از دو قاضی پرونده یا دو قاضی از سه قاضی پرونده پی به خطاهای خود در صدور حکم ببرند، مراتب را با ذکر دلیل میبایست به رئیس دیوان اعلام کنند. رئیس دیوان در مرحله بعد پرونده را برای رسیدگی بهتر و صدور رای مناسب به شعب هم عرض ارجاع میدهد.«
بدیهی است که شما برای منتفع شدن از حکمی که قاضی صادر کرده است، نیازمند خدمات وکیل شهرداری و دیوان عدالت اداری هستید. در این مواقع لازم است به تنظیم دادخواست دیوان عدالت بپردازید تا خطاهای قاضی صادر کننده حکم مورد بازبینی قرار بگیرند.
مراحل رسیدگی به پروندههای مشمول ماده 75 دیوان عدالت اداری
اگر پرونده شما مشمول ماده 75 دیوان عدالت اداری میشود، برای رسیدگی به پرونده لازم است مراحلی طی شوند. مهمترین مراحل مرتبط با رسیدگی به پرونده ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری عبارتند از:
تشخیص اشتباه قاضی در صدور رای
اولین مرحله از رسیدگی به پرونده در ماده 75 دیوان عدالت اداری تشخیص اشتباه قاضی است. در این مرحله قاضی مربوطه پس از صدور رای متوجه اشتباه خود میشود و به اجبار اشتباه صورت گرفته را به رئیس دیوان عدالت اطلاع رسانی میکند. رئیس دیوان عدالت اداری باید اقداماتی را برای تصحیح رای صادر شده توسط قاضی انجام دهد. یکی از این اقدامات ارجاع پرونده به هیئت عمومی دیوان است.
ارجاع پرونده به رییس دیوان عدالت
در مرحله بعد پروندهای که حکم آن مطابق با خطای قاضی بوده است، برای بررسی مجدد به رییس دیوان عدالت ارجاع داده میشود.رییس دیوان عدالت به دقت مندرجات پرونده را بررسی میکنند. ممکن است مجددا تایمی را برای بررسی مدارک و مستندات و شرایط پرونده اختصاص دهند. سپس بر اساس ماده 75 دیوان عدالت اداری نظر نهایی خود را اعلام میدارند.
لغو رای قبلی و صدور رای جدید
در گام نهایی اگر واقعاً قاضی خطا کرده است، رای قبلی لغو شده و رای جدید جایگزین رای قبلی دیوان عدالت اداری میشود. در این مرحله متناسب با شرایط پرونده است که رای جدیدی صادر میشود.
اگر میخواهید دیوان عدالت اداری پس از ثبت دادخواست حقوقی سریعا به پرونده شما رسیدگی کند، نیازمند خدمات وکالت خواهید بود. بهتر است از بهترین وکیل عدالت کمک بگیرید تا زمان رسیدگی به یک پرونده کوتاهتر بشود و روند رسیدگی به پرونده با موفقیت پیش برود.
نکات مهم برای رسیدگی به ماده 75 دیوان عدالت اداری
اگر تعاریف مربوط به ماده 75 دیوان عدالت اداری را در نظر بگیرید، متوجه میشوید که این ماده به چندین نکته مهم اشاره دارد. به طور کلی طبق ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری اگر یک قاضی متوجه اشتباه خود در صدور حکم یک پرونده قضائی بشود، باید این مسئله را ابتدا با رئیس دیوان عدالت در میان بگذارد. پس از انجام بررسیهای لازم در صورت لزوم رای جدیدی جایگزین رای قبلی شود.
صلاحیت رسیدگی به ماده 75 دیوان عدالت اداری
یکی از مهمترین نکاتی که در رابطه با ماده 75 دیوان عدالت اداری باید بدانید، صلاحیت دیوان عدالت اداری است. مطابق با قوانین حقوقی کشور ما دیوان عدالت اداری کشور موظف است به دعاوی مرتبط با حقوق عمومی رسیدگی کند.
این ارگان وظیفه رسیدگی به تخلفات ماده 75 را نیز دارد. بدین صورت که پس از شناسایی خطای یک قاضی رئیس دیوان عدالت اداری قبل از تنظیم دادخواست حقوقی توسط طرفین پرونده به خطای قاضی رسیدگی میکند.
نوع شکایات ماده 75 دیوان عدالت اداری
نکته مهم دیگری که در رابطه با ماده 75 دیوان عدالت اداری قابل ذکر است، شکایتی است که مطابق با این ماده مورد رسیدگی قرار میگیرند. باید اشاره کنیم که هر شکایتی با استفاده از این ماده مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
در مجموع اگر قاضی خطا کرده باشد و خود متوجه خطا در صدور حکم نشود، افراد میتوانند به کمک وکیل شهرداری تهران نسبت به خطای قاضی شکایت کنند. در غیر این صورت باید به سایر مواد دیوان عدالت اداری مراجعه شود.
امکان تجدید نظر رای ماده 75 دیوان عدالت اداری
نکته دیگر در این زمینه امکان تجدید نظر در صدور آرا است. در صورتی که رای صادر شده از سوی یک قاضی اشتباه باشد، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مسئولیت تصحیح خطای قاضی را بر عهده دارد. جالب است بدانید رای این هیئت قابلیت تجدید نظر دارد و میتواند مورد شکایت قرار بگیرد.
لازم به ذکر است شعبه جدیدی که مسئولیت رسیدگی به پرونده ماده 75 دیوان عدالت اداری را بر عهده میگیرد، به طور دقیق مستندات ارائه شده در پرونده را مورد بررسی قرار میدهد. حتی امکان رد پرونده توسط شعبه تجدید نظر صدور حکم نهایی نیز وجود دارد.
در تمامی مراحل رسیدگی به پرونده تخلفات ماده 75 دیوان عدالت اداری شما به خدمات وکیل شهرداری نیاز خواهید داشت. پس بهتر است به دنبال وکیلی باشید که ضمن دریافت هزینه مناسب از شما بهترین خدمات وکالت را در اختیارتان قرار میدهد. محمدرضا کریمی یکی از همان وکلای باتجربه ای است که میتوانید به خدمات او اعتماد کنید!
مهلت رسیدگی به پرونده در ماده 75 دیوان عدالت اداری
امروزه مدت زمان رسیدگی به شکایات پرونده تا حدودی متاثر از نوع پرونده، پیچیدگیهای آن و نوع شکایتی است که در دیوان عدالت اداری به ثبت رسیده است. اگر پرونده شما در ماده 75 دیوان عدالت اداری مطرح شده و باید مجددا بررسی شود، پس باید از مهلت رسیدگی به پرونده مطلع باشید.
طبق آیین نامههای مربوطه دیوان عدالت اداری موظف است ظرف مدت 3 ماه پس از ارجاع پرونده ماده 75 دیوان عدالت اداری به پرونده رسیدگی کند. در صورتی که میخواهید روند رسیدگی به پرونده خطای قاضی سریعتر پیش برود، باید به دنبال بهترین وکیل باشید.
همان طور که اشاره کردیم؛ وکیل شهرداری محمدرضا کریمی در تمام مراحل رسیدگی به پرونده با شما است تا در نهایت درصد موفقیت پرونده افزایش پیدا کند. پس با خیال راحت میتوانید به دانش این وکیل اعتماد کنید!
استخدام وکیل حرفهای و ماهر ماده 75 دیوان عدالت اداری
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد رسیدگی به پرونده ماده 75 دیوان عدالت اداری باید به آن توجه داشته باشید، مربوط به انتخاب یک وکیل حرفهای و کاربلد در زمینه ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری است. به طور کلی شما برای پیشبرد پروندههای شکایت از قضات نیازمند خدمات وکیل هستید.
زیرا بسیاری از افراد درگیر در این پروندهها نسبت به امور حقوقی آگاهی کافی ندارند و همین ناآگاهی آنها است که پرونده را با شکست مواجه میکند. استفاده از خدمات یک وکیل ماهر ضمن اینکه شما را با چالشهای مسیر رسیدگی به پرونده ماده 75 دیوان عدالت اداری آشنا میسازد، در تسریع روند پیشبرد پرونده نیز موثر است.
وکیل با برخورداری از دانش حقوقی و همچنین با تجربه کاری بالای خود میتواند پرونده شکایات را به خوبی حل و فصل کند. البته اینکه شما یک کیل باتجربه را ماهر را انتخاب کنید، قطعا از دشواری خواهد بود! در این راستا میتوانید از خدمات وکیل شهرداری جناب آقای کریمی بهرهمند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی ماده 75 دیوان عدالت اداری، متن این ماده و نکات مهم مرتبط با این ماده پرداختیم. چنانچه یک یا دو قاضی از قضات پرونده دچار اشتباه در صدور رای شوند، پس از اعلام خطای خود به رئیس دیوان عدالت اداری میتوان این خطا را اصلاح نمود. بدین صورت که پرونده ابتدا به هیئت عمومی دیوان ارسال میشود تا بررسیهای لازم انجام گیرند. پس از آن رای قبلی نقض شده و رای جدیدی صادر میشود. دیوان عدالت اداری به مدت 3 ماه مهلت رسیدگی به این گونه از پروندهها را دارد. چندین نکته مهم در رابطه با رسیدگی به پروندههای مختلف ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری همچون صلاحیت این دیوان، علت زمان رسیدگی به پرونده و نوع شکایات این ماده معرفی شدند. در صورتی که برای پیشبرد پروندههای مربوط به ماده 75 دیوان عدالت اداری به خدمات وکالت نیاز دارید، میتوانید از وکیل ماهر، فعال و خبره شهرداری جناب آقای محمدرضا کریمی خدمات دریافت کنید.
سوالات متداول
ماده 75 دیوان عدالت اداری چیست؟ ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری مادهای است که به بررسی خطاهای قضات در رسیدگی به یک پرونده میپردازد. بر اساس این ماده اگر قاضی در روند رسیدگی به پرونده تخلفات اشتباه کرده باشد، باید این خطا را به رئیس دیوان عدالت اداری اطلاع رسانی کند. سپس با طی شدن مراحل قانونی حکم جدید و صحیح صادر گردد.
مرجع رسیدگی به ماده 75 دیوان عدالت اداری چیست؟ مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات این ماده همان دیوان عدالت اداری است. رئیس دیوان با بررسی خطای قضات پرونده تصحیح رای را به شعب هم عرض ارسال کره و رای جدید را از این طریق صادر میکند.
مدت زمان رسیدگی به شکایات چگونه است؟ معمولا دیوان عدالت اداری طی مدت 3 ماه باید به پروندههای ماده 75 دیوان عدالت اداری رسیدگی کند. البته مدت زمان رسیدگی به این پروندهها متناسب با نوع پرونده، پیچیدگیهای آن و نوع خطا میتواند متقاوت باشد.
آیا نیاز به وکیل برای ثبت شکایت وجود دارد؟ شما برای ثبت شکایات رسیدگی به پرونده بر اساس ماده 75 قانون دیوان عدالت اداری نیازی به خدمات وکیل دیوان عدالت اداری نخواهید داشت. اگر میخواهید از خدمات مشاوره برای پیشبرد بهتر شکایات خود و رسیدگی بهتر به پرونده بهرهمند شوید، نیازمند خدمات وکالت توسط یک وکیل حرفهای خواهید بود.
این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید: نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 شهرداری
ماده 75 دیوان عدالت - وکیل دیوان عدالت اداری - بهترین راه شکایت از اشتباه قاضی
بهترین راه شکایت از رای اشتباه قاضی دیوان عدالت اداری,ما دارای سالها تجربه در دعاوی مربوط به ماده ۷۵ دیوان عدالت هستیم کافیست با ما تماس بگیرید
مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی