صفر تا صد کمیسیون ماده 99 شهرداری
در شاخه : نمونه آراء و مقررات مربوط به شکایت از دانشگاهها
صفر تا صد کمیسیون ماده 99 شهرداری
کمیسیون ماده 99 یکی از کمیسیونهای مهم شهرداری است و وظیفه رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز در خارج از حریم شهر و روستاها را بر عهده دارد. این کمیسیون 99 در سطح روستاها از ساخت و ساز غیر مجاز ممانعت میکند. اعضای کمیسیون متشکل از افرادی مثل نماینده وزارت کشور، نماینده قوه قضاییه و قاضی عضو کمیسیون هستند. این افراد با بررسی پرونده تخلفات و صدور حکم برای آن طبق مفاد قانونی اقدام به جلوگیری از بروز تخلف ساخت و ساز میکنند. وجود این کمیسیون برای حفظ حریم شهر و روستا الزامی است و به حفظ حریم تعیین شده در نقشه شهر کمک شایانی میکند. در ادامه میخواهیم با کمیسیون اصل 99 شهرداری آشنایی بیشتری پیدا کنیم.
کمیسیون ماده 99 چیست؟
کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری یکی از انواع کمیسیونهای مهم نهاد شهرداری به شمار میآید و مرجعی صالح برای رسیدگی به تخلفات ناشی از ساخت و ساز در خارج از حریم شهر است. یکی از مهمترین اهداف این کمیسیون رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز روستایی است.
چنانچه یک مالک ملکی را در خارج از حریم شهر و مغایر با قوانین ساخت و ساز بسازد، طبق مفاد و متن ماده 99 به تخلف مالک رسیدگی میشود. به همین دلیل نظارت کمیسیون ماده 99 در زمینه فرآیند ساخت و ساز در شهرها و روستاها اهمیت فوق العادهای دارد.
تخلفات ساختمانی مطرح در کمیسیون ماده 99 کدامند؟
همانطور که اشاره کردیم؛ کمیسیون ماده 99 شهرداری به تخلفات ساختمانی روستایی رسیدگی میکند و مسئولیت جلوگیری از بروز این تخلفات را بر عهده دارد. حال میخواهیم بدانیم تخلفات ساختمانی مطرح در این کمیسیون کدامند؟ در ادامه لیستی از تخلفات ساخت و ساز ارائه شده است:
· پیشروی در معابر شهری حین ساخت و ساز بنا
· احداث بنا بدون دریافت مجوز ساخت و ساز در روستا
· احداث بنا با طبقاتی بیشتراز تعداد طبقات مشخص شده در پروانه ساخت
· سرپیچی مالک از قوانین و مقررات شهرسازی، قوانین بهداشتی و قوانین فنی مربوط به رعایت استحکام و مقاومت بنا
· انجام اقدامات غیرقانونی در روند ساخت و ساز توسط مهندس ناظر
· عدم احداث پارکینگ در بنا
· ساخت بنا در اراضی ممنوعه
· تغییر نوع کاربری ساختمان از مسکونی به تجاری بدون دریافت مجوزهای مربوطه
· احداث بنا با تراکم اضافی
· و...
در صورتی که به علت عدم آگاهی یا هر دلیل دیگری درگیر این تخلفات شدهاید، میبایست زیر نظر بهترین وکیل شهرداری تهران یا سایر نقاط کشور به رفع تخلفات و دفاع از حقوق خود بپردازید. در غیر این صورت ممکن است خسارات زیادی را متحمل شوید و مجبور به پرداخت جریمه بالا باشید.
اهداف کمیسیون ماده 99 شهرداری
کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری با دو هدف اصلی ایجاد شده است. طبق ماده 99 شهرداری این نهاد میبایست حریم شهر را مشخص کند و نقشهای جامعی از شهر و روستا را برای شهر سازی و جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی در روستا تهیه نماید. از آنجایی که عدم آگاهی و عدم توجه مالکین به این نکته باعث بروز تخلف در ساخت و ساز میشود، کمیسیون اصل 99 میبایست به این تخلفات رسیدگی نماید.
همچنین شهرداری موظف است قواعد و مقرراتی را برای انجام عملیات عمرانی مثل تفکیک اراضی، ایجاد خیابان، ساختن باغ یا تاسیس کارگاه تدوین کند. همچنین این نهاد میبایست برای حفظ بهداشت عمومی حریم شهرو روستا قواعدی را تنظیم نماید. پس از تنظیم این قواعد اگر یک مالک نسبت به قواعد بیتوجه باشد و به چهره بهداشتی روستا آسیب برساند، زیر نظر کمیسیون ماده 99 به تخلفات وی رسیدگی میشود.
این دو هدف مهم باعث شدهاند امروزه کمیسیون ماده 99 شهرداری به عنوان یکی از مهمترین کمیسیونها شناخته شود و بسیاری از تخلفات را نیز ضبط نماید. اگر شما نیز درگیر تخلفات غیر قانونی هستید، میتوانید زیر نظر بهترین وکیل شهرداری به دفاع از حقوق خود بپردازید.
مفاد مندرج در کمیسیون ماده 99 شهرداری
گفتیم که طبق ماده 99 شهرداری موظف است اقداماتی را برای تعیین حریم شهر و روستا جهت جلوگیری از بروز تخلفات انجام دهد. با انجام این کار از توسعه احتمالی شهرو روستا جلوگیری میشود. ماده 99 قانون شهرداری دارای تبصرههای مختلفی است که شهرداری برای حفظ حریم شهرها باید به آنها توجه داشته باشد. آنها عبارتند از:
· تبصره 1: از نظر قانون اعمال اصلاحات ارضی و تغییر در حدود شهرها تاثیری ندارد.
· تبصره 2: در عقد قراردادهای مربوط به حریم شهر افراد میبایست عوارضی را پرداخت کنند که این عوارض به شهرداری محل ارائه میشود.
· تبصره 3: هزینههای مربوط به عمران و نوسازی روستا با توجه به قانون نسخ شده است.
تبصرههای کمیسیون ماده 99 شهرداری
کمیسیون ماده 99 شهرداری برای اینکه ابهامات مربوط به اصل 99 را به طور کامل برطرف کند، چندین تبصره به شرح زیر ارائه کرده است:
· تبصره 1: برای حفاظت از حریم شهرهای مختلف استان تهران شهرداری محلی هر شهر موظف است از مقررات تبصره ذیل ماده 2 برای نظارت بهتر بر گسترش یافتن این شهر بهره بگیرد.
· تبصره 2: برای اینکه ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از حریم مشخص شده برای شهرهای مختلف کاهش پیدا کند، کمیسیونی متشکل از نمایندگان وزارت کشور، نماینده قوه قضائیه و نماینده وزارت مسکن و شهر سازی تشکیل شده است. این کمیسیون که همان کمیسیون ماده 99 شهرداری است، با متخلفان برخورد میکند و پس از بررسی پرونده تخلفات به تعیین جریمه میپردازد.
· تبصره 3: در تمامی شهرهای کشور شهرداری وظیفه دارد علاوه بر اعتبارات دولتی حداقل 80 درصد درآمد را برای عمران و آبادانی روستاها و شهرکهای واقع در حریم شهر مصرف کند.
اعضای کمیسیون ماده 99 شهرداری شامل چه افرادی است؟
با توجه به اهمیت بالای رای کمیسیون ماده 99 برای رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز اعضای این کمیسیون باید از اعضای رسمی این کمیسیون انتخاب شوند. معمولا نماینده وزارت کشور در استانداری، قاضی و نماینده قوه قضائیه و نماینده وزارت شهر سازی از جمله اعضای اصلی این کمیسیون به شمار میآیند.
این اعضا وظیفه دشواری را بر عهده دارند. چرا که تعیین جریمه و صدور رای عادلانه برای تخلفات ساخت و ساز انجام گرفته نیاز به بررسی تمامی جوانب تخلف دارد و این کار علاوه بر زمان بر بودن دشواری زیادی نیز دارد. به همین دلیل است که علاوه بر کمیسیون ماده 99 شهرداری نهادهایی مثل استانداری، بخشداری، فرمانداری و دهیاری نیز برای ضبط و رسیدگی به تخلفات صلاحیت دارند.
در حالت کلی اعضای این کمیسیون تنها زمانی که یک تخلف خاص صورت گرفته باشد و این تخلفات در دیوان عدالت اداری مطرح شده باشند، برای تصمیم گیری در مورد حکم نهایی پرونده را بررسی میکنند. برای تعیین جریمه هر یک از اعضای نام برده میبایست در جلسات رسیدگی به پرونده حضور داشته باشند. در غیر این صورت نمیتوان به پرونده رسیدگی کرد.
آشنایی با نحوه رسیدگی به کمیسیون ماده 99
اعضای کمیسیون مذکور بر اساس اکثریت آراء به تعیین حکم نهایی مربوط به تخلقات میپردازند. نحوه رسیدگی به پرونده تخلفات کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری به شرح زیر است:
· اعضای کمیسیون در ابتدا با حضور در جلسات کمیسیون به بررسی نکات مهم پروندههای تخلفات میپردازند.
· در صورتی که فرآیند ساخت و ساز به پایان نرسیده باشد، برای جلوگیری از پیشبرد بنا دستور توقف عملیات احداث بنا صادر میشود.
· در این مرحله اعضای کمیسیون با بررسی جوانب مختلف به صدور رای در مورد تخلفات میپردازند. این رای همان رای تعیین جریمه کمیسیون است.
· پس از صدور رای مالک میتواند نسبت به رای صادر شده اعتراض کند و دفاعیات خود را ارائه نماید.
نحوه صدور رای در کمیسیون ماده 99
در حال حاضر کمیسیون ماده 99 شهرداری دو نوع رای را صادر میکند که این دو نوع رای قطعی میباشند. این آرا در صورت عدم اعتراض مالک اجرا خواهند شد. نوع اول از رای صادر شده توسط این کمیسیون که شدیدترین حکم نیز هست، تخریب کامل بنا است. در مواردی که امکان اصلاح بنای ساخته شده و رفع تخلفات وجود نداشته باشد، مالک میبایست با صرف هزینههای گزاف بنا را تخریب کند. در غیر این صورت شهرداری با دریافت هزینههای تخریب از مالک این حکم را اجرایی خواهد کرد.
حکم دیگری که از سوی اعضای کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری صادر میشود، حکم پرداخت جریمه است. در مورد تخلفات جزئی میتوان این حکم را صادر کرد. در این موارد حداکثر 70 درصد و حداقل 50 درصد از قیمت روز تمام شده ملک به عنوان جریمه نقدی در نظر گرفته میشود. در صورتی که برای رسیدگی به پرونده تخلفات از خدمات وکالت زیر نظر بهترین وکلای شهرداری بهرهمند شوید، امکان کاهش جریمه یا تبدیل جریمه تخریب به جریمه نقدی وجود دارد.
نحوه محاسبه جریمه در کمیسیون ماده 99
حال مهمترین سوالی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد، این است که جریمه کمیسیون ماده 99 شهرداری چگونه محاسبه میشود. در تبصره 2 ماده 99 قانون شهرداری به چگونگی محاسبه جریمه هر کمیسیون ماده 99 اشاره شده است. این تبصره همچنین به نحوه پرداخت جریمه نیز اشاره نموده است. طبق قوانین ماده 99 جهت جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از حریم شهر 3 عضو رسمی فعال در وزارتخانههای کشور انتخاب میشوند.
این اعضا با استناد به ماده 4 آیین نامه احداث بنا و همچنین با در نظر گرفتن طرحهای کلی شهر سازی جریمه مربوط به تخلفات ساخت و ساز را در کمیسیون ماده 99 تعیین میکنند. جریمههای نهایی ممکن است شامل قلع ملک ساخته شده، تخریب ملک، تخریب قسمتهایی از ملک و تعیین جریمه مالی مطابق با قیمت روز ملک احداث شده باشد. جریمه مالی معمولاً 50 الی 70 از قیمت روز ملک را شامل میشود.
در بسیاری از موارد کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری بدون اینکه مراجعه به کارشناس داشته باشد، قیمت روز ملک را تعیین میکند. این امر ممکن است سبب اعتراض مالک نسبت به رای صادر شده بشود و مراحل رسیدگی به پرونده تخلفات را افزایش دهد. در این مواقع شما به خدمات بهترین وکیل شهرداری آقای کریمی نیاز دارید تا در پرونده کمیسیون اصل 99 به موفقیت دست یابید.
نحوه دفاع در کمیسیون ماده 99
بسیاری از مالکین برای حل اختلافات مربوط به تخلف در ساخت و ساز نیازمند دفاع از حقوق خود هستند. نحوه دفاع از پرونده تخلفات در کمیسیون ماده 99 شهرداری بر اساس شرایط هر مالک متفاوت خواهد بود.
شما به عنوان مالک برای دفاع از حقوق خود ابتدا باید دادخواست حقوقی دفاع در کمیسیون ماده 99 را ثبت کنید و پس از آن مدارک مربوط به دفاع از حقوق خود را ارائه نمایید. با ثبت این دادخواست پرونده شما به طور مجدد مورد بررسی قرار میگیرد تا حکم جدید صادر شود.
این حکم گاهی اوقات میتواند شامل جریمه بیشتر شود و گاهی نیز سبب کاهش جریمه میشود. عواملی چون میزان خسارات وارد شده به شهرداری، حسن سابقه مالک و ... در افزایش یا کاهش جریمه کمیسیون ماده 99 دخیل هستند. بهتر است برای دفاع از پروندههای تخلفات از خدمات وکالت حرفهای بهرهمند شوید.
نقش وکیل در حل اختلافات کمیسیون ماده 99 شهرداری
تاثیر وکیل در پیشبرد پروندههای حقوقی و پرونده تخلفات شهرداری بر کسی پوشیده نیست. یک وکیل اگر ماهر و باتجربه باشد، از موکل خود در مراجع قانونی حمایت کرده و رای کمیسیون ماده 99 را به نفع موکل خود تغییر میدهد. شما با انتخاب بهترین وکیل شهرداری میتوانید به راحتی جریمههای کمیسیون اصل 99 را کاهش دهید و بدون حضور در مراجع قضائی پرونده اختلافات را خاتمه دهید.
در تمامی این موارد دانش تخصصی وکیل راهگشای اختلافات خواهد بود. پیشنهاد میکنیم برای رفع اختلافات مربوط به کمیسیون ماده 99 با مالک از خدمات وکیل شهرداری محمدرضا کریمی بهرهمند شوید. این وکیل کارکشته با علم و دانش تخصصی خود و فعالیت گسترده برای حل و فضل اختلافات در کنار شما است تا حداقل میزان جریمه را برای تخلفات ساخت و ساز پرداخت کنید.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی کمیسیون ماده 99 شهرداری، حوزه فعالیت این کمیسیون و نحوه حل و فصل اختلافات این کمیسیون پرداختهایم. کمیسیون اصل 99 قانون شهرداری یکی از مهمترین کمیسیونهای مربوط به رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز در خارج از حریم شهرها است. این کمیسیون طبق قانون به پرونده تخلفات رسیدگی میکند و جریمه نقدی، جریمه تخریب ملک یا جریمه قلع ملک را برای این تخلفات تعیین مینماید. اعضای کمیسیون متشکل از سه عضو رسمی وزارتخانههای کشور هستند و پس از بررسی پرونده تخلفات با مشورت یکدیگر حکم نهایی را صادر میکنند. مالک میتواند نسبت به این حکم اعتراض کند. در تمامی مراحل رسیدگی به پرونده تخلفات قادر به استفاده از خدمات بهترین وکیل شهرداری برای خاتمه دادن پرونده خواهید بود.
سوالات متداول
· نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 شهرداری چگونه است؟ شما میتوانید با ثبت دادخواست دیوان عدالت به رای صادر شده از سوی کمیسیون ماده 99 اعتراض کنید. تنها 3 ماه پس از تاریخ ابلاغ رای وقت دارید تا درخواست اعتراض را به ثبت برسانید. در غیر این صورت حکم صادر شده از سوی این کمیسیون لازم الاجرا خواهد شد.
· آیا حضور وکیل در تخلفات کمیسیون اصل 99 الزامی است؟ خیر. انتخاب وکیل یک امر اختیاری است اما از آنجایی که سبب افزایش موفقیت شما در رسیدگی به پرونده تخلفات میشود، اهمیت زیادی دارد.
· آیا امکان کاهش جریمه کمیسیون 99 شهرداری وجود دارد؟ بله. اگر از خدمات وکیل شهرداری استفاده کنید، میتوانید جریمه کمیسیون را کاهش دهید یا دست کم جریمه شدید تخریب ملک را به جریمه نقدی تبدیل کنید.
این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید : مبنای محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 شهرداری
کمیسیون ماده ۹۹ استانداری - بهترین وکیل کمیسیون ماده ۹۹ - وکیل تخلفات ساختمانی
صفر تا صد کمیسیون ماده 99 شهرداری,آقای محمدرضا کریمی وکیل متخصص در امور شهرداری دارای سالها تجربه در امور شهرداری و کمیسیون ماده 99 میباشد
مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی